Portada del llibre.

Presentació d’ “El Llibre de la Pesta” de Coral Cuadrada.

El Grup d’Història del Casal, el Museu Arxiu de Santa Maria i
Rafael Dalmau, Editor van presentar el passat 6 de juny el llibre de la Dra. Coral Cuadrada i Majó que porta per títol: “El Llibre de la Pesta”.
Coral Cuadrada i Majó és professora d’Història a la Universitat Rovira i Virgili i en l’acte hi varen intervenir Roser Salicrú i Lluch, investigadora de la Institució Milà i Fontanals del CSIC, l’autora i l’editor Rafael Català que varen glossar les aportacions del llibre. L’acte va estar coordinat per Enric Subinyà en representació de les entitats organitzadores.
La pesta va deixar senyals en la memòria d’Occident; combinada amb la fam i la guerra comportà la pèrdua de quasi un terç de la població europea i l’abandonament de viles i camps. El llibre tracta de les condicions de vida del món medieval i les mesures per fer-hi front. En aquest volum s’analitzen les repercussions i les reaccions dels coetanis envers l’epidèmia, des la fugida i el carpe diem fins a les opcions espirituals, individuals i col·lectives que marcaren els sentiments de l’època.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s