Alexandra Capdevila guanya el Premi Iluro 2013

Alexandra Capdevila guanya el LV Premi Iluro convocat per la nova Fundació Iluro. Amb un retrat sociològic sobre la immigració francesa dels segles XVI i XVII que va arribar i es va instal·lar al Maresme: Els murcians dels segles XVI i XVII. Entre la temporalitat i l’arrelament al Maresme. La doctora Capdevila és especialista en la immigració a Catalunya a l’època moderna i té publicats diversos treballs. Ha col.laborat amb el Grup d’Història del Casal en la tertúlia radiofònica el Racó precisament parlant d’aquest tema. (podeu escoltar-la clicant aquí).

El jurat també ha atorgat un accèssit a mossèn Jaume Brufau per una obra sobre el gènere de punt. Es tracta de les memòries del seu pare on es plasma l’experiència vital d’una figura peculiar de la primera meitat del segle XX i que viatjà i es formà als Estats Units i sudamèrica. El treball De xerric a capità d’empresa, retrata l’evolució de la indústria del Gènere de Punt al Maresme a través de la història personal del seu pare.

En el marc de l’acte es van presentar els llibres de les obres guanyadores de l’any passat a càrrec dels seus autors:

El Dr. Rafael Luque, l’accèssit, va resumir el treball Estat, patrons i obrers davant la modernització de les relacions laborals. La Junta de Reformes Socials de Mataró (1900-1923) i per la seva banda,  el Dr. Joan Giménez, el guanyador, va parlar del seu llibre La província marítima de Mataró. Economia i conflictes socials (1750-1870).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s