Comença la commemoració del tricentenari a Mataró

El dimarts 4 de març va donar-se el tret de sortida als actes de commemoració del tricentenari 1714-2014 amb un acte institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament de Mataró. L’acte va anar a càrrec de Joan Giménez Blasco i miquel Calzada i Olivella comissaris respectius de les comissions del Tricentenari a Mataró i a Catalunya.

A partir d’aquest acte comencen els diferents actes que s’aniran realitzant al llarg de l’any, entre els primers, l’exposició que s’inaugurà ahir mateix en el Museu de Mataró sobre Cartografia de guerra a la Catalunya moderna. Colecció Mayol.

La web del Tricentenari mataroní

Cal destacar la posada en marxa d’una web específica sobre el Tricentenari a Mataró amb la corresponent agenda i informació diversa, un important apartat d’informació històrica i un recomanable capítol de reproducció de documents originals digitalitzats on s’aniran incorporant materials i documentació històrica relacionada amb les activitats del programa 1714-Mataró-22014 i amb la nostra ciutat, amb l’objectiu de crear un fons històric a lliure disposició d’usuaris, estudiosos i investigadors. També cal remarcar l’apartat dedicat a la visita virtual a les exposicions que s’aniran fent, la primera la de la Cartografia de Guerra.

Per part del Grup d’Història del Casal, entitat membre de la Comissió, començarem la nosttra aportació a la commemoració amb una tertúlia de ràdio al programa El Racó, el proper 13 de març amb Joan Francesc Clariana i Francesc Navarro que parlaran sobre els panys de les cases de l’època a Mataró, un reflex de la història.

10 de setembre de 2014, al Racó del Casal, a les 19 h
“1714, digues la teva”, Cafè Tertúlia

11 de setembre de 2014, tot el dia.
“1714, digues la teva”, Omplim la xarxa d’opinió,  a twitter, facebook, blogosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s