10 anys del Premi Thos i Codina de batxillerat

El divendres 23 de maig es va celebrar l’acte de veredicte i lliurament del 10è Premi Terenci Thos i Codina de treballs de recerca de batxillerat, corresponent al curs 2012-2013. Aquesta ocasió, però, era especial. El proper mes d’octubre d’enguany farà 10 anys que es va lliurar el primer Premi Terenci Thos i Codina a treballs de recerca de batxillerat. La idea havia sorgit l’any anterior, en el marc del centenari de Terenci Thos i Codina, i el Grup d’Història del Casal i l’Il.lustre Col.legi d’Advocats de Mataró van pendre la iniciativa d’instituir-lo.

El nom del Premi no respon únicament al fet del centenari que llavors es celebrava, el premi porta el nom d’un mataroní que entre moltes altres iniciatives ciutadanes, capdavanteres en el seu temps, va ser un dels fundadors del Col.legi i degà als darrers anys de la seva vida. I encara cal ressaltar un altre aspecte que acaba d’arrodonir la justificació del nom del Premi. Terenci Thos, entre les moltes iniciatives que va emprendre, va fundar l’Escola d’Arts i Oficis de Mataró i essent diputat va promoure iniciatives per a la promoció de l’ensenyament públic i no ens oblidem pas de la seva tasca com a docent, ja sigui com a director del Col.legi Valldemia o com a catedràtic a la Universitat de Barcelona. És doncs un premi amb un nom ben justificat. Per això l’acte ha comptat amb la presència del sr. Luís Cobo, rebesnet de Terenci Thos i copatrocinador d’aquest certamen.

Al llarg d’aquests anys han passat nombrosos treballs de recerca, tots ells meritosos per bé que només hi pot haver un premiat cada any. Per això, sovint s’han otorgat accèssits i fins i tot alguna menció especial. L’acte d’enguany ha estat doncs una celebració d’ aniversari que ha reunit bona part dels guardonats al llarg de les 9 convocatòries precedents.

Els diferents guardonats han estat acompanyats també pels seus respectius tutors, alguns d’ells ara ja jubilats, i han participat en l’acte explicant el seu record d’aquell reconeixement i la seva trajectoria fins avui. l’acte ha estat molt emotiu i amb un caire familiar molt entranyable.

Els premiats d’enguany

El jurat,ha atorgat el premi al treball titulat Fets i vivències de Sant Andreu de Llavaneres i els seus vilatans durant la Guerra civil, que havia estat presentat per Arnau Matas Saavedra de l’IES Llavaneres, essent-ne tutora la professora Eva Vilà. El jurat també ha volgut atorgar un accèssit al treball Creació d’una ruta dedicada als molins de la Riera de Pineda de l’alumne Martí Garolera Garcia de l’escola Pia de Calella que tenia com a tutora del treball a la professora Anna Sitjà.

Finalment, dir que enguany s’ha incorporat al jurat la sra. Maria Àngels Jubany i Pinós, historiadora i professora de l’Institut Thos i Codina de Mataró, en substitució de la Sra. Núria Nogueras.

One thought on “10 anys del Premi Thos i Codina de batxillerat”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s