IX Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme

La  Trobada d’enguany, la novena, l’organitzarà el Centre d’Estudis Canetencs i es celebraràel proper dissabte dia 11 d’abril del 2015 a Canet de Mar (Aula marga de l’Escola de Teixits de Punt). En aquesta ocasió la temàtica sobre la qual versarà la trobada porta per títol Torres de guaita, defenses i fortificacions.
La proposta que es planteja per a l’edició d’enguany permet un ampli ventall d’estudis des del punt de vista cronològic i territorial. Ofereix la possibilitat de fer una radiografia des del punt de vista històric i patrimonial d’aquests elements arquitectònics en diferents èpoques (antiguitat, vescomtat de Cabrera, època moderna i època contemporània) i permet ampliar el marc geogràfic donant entrada a treballs de la comarca de la Selva que estudiïn el vescomtat de Cabrera. En aquest sentit, els treballs presentats poden tractar des d’elements defensius de poblats prehistòrics, passant pels castells, cases fortificades i emmurallaments defensius de l’època medieval, les fortificacions civils i privades dels s. XVI i XVII, com són les torres de guaita, torres defensives annexades a edificacions i construccions d’estratègia militar, i acabant amb ple segle XIX i XX amb estructures de la guerra del francès i de guerra civil.
Per a inscriure’s a la trobada cal fer-ho abans de l’ 1 d’abril de 2015 a través de les entitats de la Comarca (com cada any el Grup d’Història del Casal és una de les entitats col.laboradores) El termini per presentar el títol i el resum de la comunicació conclou el 15 de febrer de 2015  i el text complet, amb un màxim d’entre 20.000-25.000 caràcters amb espais inclosos, i 3 imatges per comunicació, no insertades al text i enviades com a fitxers a part, cal enviar-lo per correu electrònic fins al 15 de març de 2015 .
Més informació al telf: 666698046 (Sergi Alcalde) centreestudiscanetencs@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s