La glorieta-quiosc de Cabrera de Mar

El passat mes de febrer, el Grup d’Història del Casal ens vam adreçar a l’Ajuntament de Cabrera interessant-nos per la conservació de la glorieta-quiosc modernista que hi ha a l’entrada de la plaça del poble dins el recinte de l’escola Sant Feliu de Cabrera de Mar. La fragilitat de l’element ve donada per estar fet de fusta i situat a l’aire lliure cosa que a manca d’una actuació de manteniment provoca el seu progressiu malmetement. El nostre interès és el d’aturar el deterior abans no sigui irreversible per a la conservació d’aquest emblemàtic element patrimonial que, a més, està inclòs en el catàleg del patrimoni de Cabrera de Mar.

En la nostra opinió caldria consolidar la glorieta-quiosc, és a dir, esmenar i reformar les parts de l’element que es considerin debilitats, per tal de garantir-ne l’estabilitat estructural així com l’estanqueïtat dels agents exteriors i interiors. També caldria restaurar-la amb la finalitat de retornar-Ii la fesomia formal, material i cromàtica que tenia originalment. Creiem que en ser un bé catalogat que forma part del paisatge urbà, és fita integrada a la trama urbana i és un element més del conjunt de l’escola que permet el trasllat, però en una zona propera a la ubicació actual.

Amb data de finals del mes de març vam rebre un escrit de l’ajuntament donant les explicacions convenients que podem resumir així: com que encara no amenaça ruïna podem esperar a que arribi el dia que s’eixampli el vial, moment que caldrà desmuntar i traslladar.

Per a més detall es poden descarregar els Pdf dels respectius documents.

 

Escrit de l’Ajuntament

Escrit presentat pel Grup d’Història del Casal

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s