Maria Salicrú-Maltas premi de Recerca i Difusió

La historiadora i etnomusicòloga Maria Salicrú-Maltas ha estat guardonada amb el premi de Recerca i difusió 2016, atorgat per l’Ajuntament de Mataró en el marc dels Guardons Cultura Mataró 2016, que van ser lliurats en la celebració de la Nit de la Cultura, el passat 17 de novembre. El premi és el més alt reconeixement que dona la ciutat als seus creadors i agents culturals i, enguany, ha estat convocat per primer cop.

El jurat va concedir el premi per l’activitat desenvolupada al llarg del 2016, participant “en diversos projectes de gran rellevància, entre els quals destaquen el documental “La cançó censurada”, dirigit per Lluís Danès, basat en la seva tesis doctoral sobre la Nova Cançó i en concret en la seva investigació sobre la repressió que va imposar la dictadura franquista al moviment entre els anys 60 i 70, i el projecte artístic “Jerusalem ID”, de l’associació de creació documental mataronina Mapasonor, de la qual en forma part com a responsable de continguts musicals.” Així mateix va destacar com”ha contribuït a l’estudi i preservació del patrimoni cultural de la ciutat vinculat a la música popular, mitjançant la catalogació de partitures i a l’enregistrament dels sons i músiques de la Festa Major de Les Santes. L’any 2016 col·labora en el disc de La Coixinera Sons de festa: Les Santes, Festa Major de Mataró mitjançant l’acompanyament ambiental dels sons que ha anat enregistrant al llarg dels anys.”.

Des del Grup d’Història del Casal ens sentim molt satisfets del reconeixement que ha obtingut la nostra companya, tan merescudament. Enhorabona, Maria!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s