Homenatge a Pompeu Fabra

Amb motiu de la celebració del 150 aniversari del naixement del lingüista i gramàtic Pompeu Fabra, s’ha constituït a Mataró una Comissió ciutadana per a impulsar l’Any Fabra a la ciutat. La Comissió la formen Agrupació Científico Excursionista, Cercle Catòlic, Club d’Opinió Jaume Llavina, Consorci Normalització Lingüística, Grup d’Història del Casal, Museu Arxiu de Santa Maria i Òmnium Cultural Maresme.

S’han previst diverses activitats al llarg de l’any.  El proper 26 de maig es pronunciarà una conferència amb el títol Commemoració i homenatge a Pompeu Fabra. 1968, porta d’entrada d’Òmnium Cultural a Matar a càrrec de Francesc Masriera. Aquest acte està organitzat per la Comissió Any Pompeu Fabra de Mataró, amb la col·laboració del Club d’Opinió Jaume Llavina i Òmnium Maresme.

Quan el 1968 es va commemorar centenari del naixement de Pompeu Fabra, Mataró va homenatjar Fabra amb un seguit d’actes: entre d’altres, un concurs d’ortografia catalana, una audició de sardanes, un acte a la Biblioteca i, sobretot, la col·locació d’un monòlit, sufragat amb les aportacions econòmiques  de diverses entitats de la ciutat, així com de molts ciutadans particulars. L’èxit d’aquesta iniciativa de col·laboració ciutadana va fer que Òmnium Cultural es posés en contacte amb els organitzadors per tal de fundar una delegació local a Mataró.

La Conferència se celebrarà a la Sala d’actes de la Biblioteca Pompeu Fabra a les 6 de la tarda i en acabar es farà una ofrena floral davant el monòlit dedicat a la figura de l’insigne lingüista a la Plaça d’Occitània.

El Grup d’Història del Casal, com a entitat membre de la comissió tenim previst algunes iniciatives per a recordar l’il·lustre lingüista, una d’elles fou la tertúlia radiofònica del programa El Racó a Mataró Ràdio que vam dedicar a parlar de la vinculació de Fabra amb Mataró.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s