S’inaugura una exposició sobre el poeta Josep Punsola a Mataró

El passat dimarts 22 de setembre de 2009 a les 19’30 es va presentar l’exposició que recull la vida i obra de Josep Punsola. La mostra laborada gràcies a l’Obra Social de Caixa Laietana, s’afegeix als actes organitzats a Mataró amb motiu dels 60 anys de la seva mort per la Comissió Ciutadana d’Homenatge al poeta, i formada per l’Agrupació Científico Excursionista, Amics de la Ciutat de Mataró, Associació d’Amics de Ca l’Arenas Centre d’Art, Centre Atlètic Laietana, Foment Mataroní, Grup d’Història del Casal, Òmnium Cultural de Mataró i Unió Excursionista de Catalunya.
L’acta va ser presentat per Jaume Vellvehí, com a representant de la Comissió; per Ricard Navarro de l’Obra Social i per Manuel Punsola, fill del poeta.

A l’aguait de les imatges i les petites partícules de text que són el sediment de l’exposició i n’orienten la lectura, es vol fer reviure el món sensible de Josep Punsola, amb un tast de la seva força poètica i les vivències culturals de la seva generació.

Encapçalada amb el perfil biogràfic, l’exposició s’estructura en quatre blocs temàtics: l’home i el poeta, tertúlies i cançons, guionista i actor, i el record en el temps. En sessió continua, es projecta “Porta Closa”, el film d’Enric Fité amb guió de Josep Punsola, tot un referent en la cinematografía amateur de postguerra.

Grup d'Història del Casal

A %d bloguers els agrada això: