Presentació

L’associació cultural Grup d’Història del Casal de Mataró, fundat el 1986 i reconstituït novament el mes de març de 1992, desenvolupa la seva activitat en el camp de les ciències humanes i socials. L’entitat és molt diversa i aplega tan a persones només aficionades a la Història de Mataró i Comarca com a estudiants i historiadors.

L’Entiitat té cinc principis bàsics com a motor:

  1. Divulgació de la Història local
  2. Foment de la recerca històrica
  3. Col·laboració amb els historiadors locals i divulgació de les seves recerques
  4. Defensa del Patrimoni històric i cultural
  5. Vocació comarcal

L’activitat gira a l’entorn d’aquells principis:

  • Activitats de Divulgació: Cicles de conferències i cursos. Excursions i visites comentades. Publicacions (monogràfics; Revista Felibrejada). Exposicions.
  • Participació en iniciatives ciutadanes: homenatge a Joan Peiró (2002), Terenci Thos (2003), Antoni Comas (2006), alcalde Josep Abril (2012), Josep Punsola (2013)…
  • Activitats Científiques: Jornades d’Història i Arqueologia Medieval del Maresme. Publicacions (Actes, estudis…).
  • Activitats de Foment de la Recerca: Convocatòria del Premi Terenci Thos i Codina per a treballs de Recerca de Batxillerat. Taules rodones i debats.
  • Iniciatives en defensa del Patrimoni: seguiment de l’activitat urbanística, presentació d’al.legacions, accions de denúncia…

És una Entitat sense afany de lucre i té la seva situació convenientment legalitzada en el Registre d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya amb el número 13.717 de la Secció 1a. així com en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Mataró amb el número 71. El finançament de l’Entitat, bàsicament, es recolza en les aportacions dels socis i en les subvencions de caràcter públic a les que, en el seu moment, el Grup vulgui optar.

Els socis reben el butlletí de l’Entitat i totes les publicacions que es generen. Participa gratuïtament o amb descomptes en les activitats que s’organitzen i pot participar activament en el funcionament del Grup, formant part dels grups de treball, publicant treballs propis o col.laborant en les diferents àrees, com ara la Biblioteca, l’Arxiu, Noves Tecnologies o fent el seguiment d’una actuació en defensa del Patrimoni.

Grup d'Història del Casal

A %d bloguers els agrada això: