Imatge de complement

[20/01/2008] – El Grup d’Història del Casal s’incorpora a la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC)

Des del mes de gener de 2008, el Grup d’Història del Casal forma part de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC).
La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) és una associació que agrupa els centres d’estudis locals i comarcals d’arreu dels Països Catalans.
Amb seu a la ciutat de Barcelona aquesta entitat va néixer a Vic el 6 de juny de 1992 a partir del Primer Congrés de Centres d’Estudis de Parla Catalana realitzat a Lleida l’any anterior. En els seus inicis va estar formada per una vintena d’entitats, però avui en dia en formen part més d’un centenar de centres d’arreu de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, la Franja de Ponent i l’Alguer.
L’àmbit d’actuació dels centres adherits varia des del funcionament local, passant pel comarcal o el regional, i abarca tot el camp de les ciències naturals, ciències socials, humanitats i cultura. Actualment aquesta coordinadora assessora i dóna suport a la gestió a totes les entitats adherides.
L’any 2007 ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Patrimoni Cultural, concedit per la Generalitat de Catalunya, per haver aixoplugat un centenar d’entitats d’estudis locals i comarcals d’arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears dedicats a tots els àmbits de les ciències i la cultura en general

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s