Presentació del llibre: Bruixeria, inquisició i maçoneria

El dijous 5 de març a les 19,30 h a la llibreria Buc de Llibres es va presentar la publicació Bruixeria, inquisició i maçoneria a Mataró, el Maresme i una mica més enllà, d’Antoni Llamas i Mantero, número monogràfic de la Revista Felibrejada, el butlletí del Grup d’Història del Casal. L’acte va consistir en el col.loqui: “Diàleg bruixes i inquisició” a càrrec de l’autor, Antoni Llamas i Mantero i d’Enric Puig i Giralt, prologuista. L’acte és organitzat pel Grup d’Història del Casal i la llibreria Buc de llibres.

En aquest volum de la revista Felibrejada presentem un recull d’articles sobre casos de bruixeria, processos inquisitorials i un epíleg sobre maçoneria. El criteri sempre ha estat la proximitat, el Maresme, per bé que, com diu el subtítol mateix: i una mica més enllà, cosa que ens permet una aproximació contextual al tema genèric.

Al llarg d’aquestes pàgines veurem la tècnica inquisitorial en els interrogatoris i mitjançant la transcripció dels processos que ha anat exhumant dels arxius l’Antoni Llamas descobrirem delictes com la bestialitat, el de flagel·lant o el de sol·licitant i sabrem que a Mataró es podia sotmetre a algú a un procés inquisitorial per bigàmia per exemple.

En definitiva, una bona panoràmica de l’acció inquisitorial no només en allò referent a la persecució de la bruixeria sinó també en altres afers de la vida i el comportament quotidià de la societat dels segles XVI, XVII i XVIII.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s