Vespre Fabra. Mots i dolços dedicats al Mestre

L’any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra amb motiu dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i dels 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. I és per això que a Mataró el passat mes de maig es va constituir una comissió ciutadana formada per l’Agrupació Científico Excursionista, el Cercle Catòlic, el Club d’Opinió Jaume Llavina, el Consorci de Normalització Lingüística, el Grup d’Història del Casal, el Museu Arxiu de Santa Maria i Òmnium Cultural Maresme així com persones a títol individual.

Cal afegir que Mataró commemora també el centenari dels Jocs Florals que es van celebrar el 28 de juliol del 1918 presidits per Fabra, així com el 50è aniversari de l’homenatge impulsat per entitats de la ciutat, al qual es va sumar l’Ajuntament, que va culminar amb la col·locació d’un monòlit dedicat al Mestre.

El proper 10 de novembre a les 7 del vespre la comissió ciutadana ha organitzat un espectacle original amb el títol Vespre Fabra. Mots i dolços dedicats al Mestre. Es tracta d’una lectura dramatitzada sobre Pompeu Fabra, a partir de records i evocacions del Mestre, i amb algunes de les seves declaracions, elaborat amb textos d’autors tan rellevants com Joan Coromines, J. V. Foix, Salvador Espriu, Josep Pla, Domènec Guansé, Artur Bladé, Joan Oliver, Antoni Comas, Julià Gual, Josep M. de Sagarra, Miquel Martí i Pol, Lluís Nicolau d’Olwer, Antoni Rovira i Virgili, Mila Segarra, Sempronio, Joan Alavedra, Francesc Pujols i Ferran Rahola.

L’acte es conclourà amb un tast de les Postres Fabra, elaborades expressament per a l’ocasió pel reconegut pastisser mataroní Claudi Uñó, que seran presentades públicament, juntament amb una copa de cava oferta pel Celler Castellví.

La idea, la tria de textos i la posada en escena han anat a càrrec d’Antoni Blanch, Anna Comas, Jordi Malé i M. Roser Trilla. I l’elenc d’actors i actrius que hi intervindran el formen Juanjo Cardenal, Santi Clavell, Marta de Santos, Vicenç Gual, Gala Huertos, Xavier Manrique, Assumpta París, Neus Pinart i Set Simon.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s